Сделать стартовой      Мобильная версия сайта
         
       
Главная
» Новости
» Новороссия
» Религия
» Казачество
» Политика
» Экуменизм
» Ювенальная юстиция
» Крестный ход
» Общество
» История
» Сетевая глобализация
» За царя!
» Армия и флот
» НАТО - нет!
» Здоровье
» Выживание
» Книги, фильмы
» Карта сайта
» Полезные сайты
» Юридические документы
Публикации
Публикации
Публикации
Публикации


   



Память народа - крупнейший в мире интернет–портал подлинных документов о Второй мировой войне


Под Державным Покровом Пречистой

Спрут. реж. Галина Царева

Святой батюшка Иона. Фильм 2 - Духовный отец

Святой батюшка Иона. Фильм 1 - Путь к Богу

Времена Донбасса. Сара Реджинелла. HD. РУССКИЙ ПЕРЕВОД

Автокефалия - за и против

Гении и Злодеи уходящей Эпохи

Новый мировой порядок и ювеналка в России

Oткуда идут деньги


материалы для канонизации А.В. Суворова
  Общество : СОДДОМ И ГОМОРРА!  
 

 

Гомосексуалисты торжествуют - наше правительство сделало очередное отступление в их пользу приняв Европейскую конвенцию об усыновлении. Это очень большая ошибка и последствия этого будут очень прискорбные.

Вот что пишет об этом сборище содомитов под названием "Гей форум":
21 марта, после подписания Президентом Виктором Януковичем, вступает в силу Закон Украины «О ратификации Европейской конвенции об усыновлении (пересмотренной)».
Согласно этому международному документу, Украина согласилась со своей возможностью «распространять действие Конвенции на однополые пары, которые находятся в браке или состоят в зарегистрированном партнёрстве, [... а также] на разнополые и однополые пары, совместно проживающие в постоянных отношениях», - передаёт пресс-служба Гей-Форума Украины со ссылкой на официальный сайт Верховной Рады Украины.
«Вокруг этой прогрессивной Евроконвенции в течение последнего месяца плодилось много кривотолков, - отмечают в юридической службе Гей-Форума Украины. - А ведь чтобы уловить суть происходящего, надо просто полистать страницы этого документа. Во-первых, конвенция не внесла кардинальных изменений в статус однополых пар как усыновителей - решение этого вопроса было оставлено на усмотрение государств-подписантов. Украина же, со своей стороны, не сделала оговорок в отношении пункта об однополых парах. Во-вторых, конвенция подтверждает право "одного лица" на усыновление ребёнка. Относительно этого пункта наше государство также не делало оговорок, поскольку аналогичное право уже давно заложено в отечественном Семейном кодексе. Это означает, что Украина, с одной стороны, подтвердила право геев и лесбиянок на индивидуальное усыновление ими детей, а с другой - не отказалась от возможности предоставления статуса усыновителей однополым парам в будущем».
Нюансы «однополого» усыновления комментирует лидер Гей-Форума Украины Святослав Шеремет: «Если кто-то желал воспрепятствовать усыновлению в Украине детей гражданами-гомосексуалами, то он перехитрил самого себя: несмотря на то, что Украина пока не признаёт однополых партнёрств, украинские геи и лесбиянки всё же пользуются правом на усыновление. Судите сами: в Семейном кодексе прямо написано, что усыновителями не могут быть два лица одного пола, но в случае с усыновлением ребёнка геями усыновителем выступает формально только один родитель. А наши законы не запрещают усыновителю состоять в фактическом однополом союзе».
«Тем не менее, мы считаем, что Украина должна сделать шаг вперёд навстречу здравому смыслу - и предоставить родительские либо опекунские права на детей партнёру усыновителя или родителя в однополой паре. Без этого на сегодняшний день в однополых семьях, де-факто воспитывающих детей, статус второго партнера - "ты никто, и звать тебя никак". Ведь в интересах ребёнка, чтоб у него было два родителя, а не один. В том числе, согласитесь, и с материальной точки зрения»,
- отмечает Святослав Шеремет.
Напомним, что Европейская конвенция об усыновлении (пересмотренная) была подписана 28 апреля 2009 года тогдашним министром юстиции правительства Тимошенко Николаем Онищуком, а проект закона о её ратификации 28 октября 2010 года внёс на рассмотрение парламента Президент Янукович. Одобрение конвенции Верховной Радой поддержали парламентские комитеты по вопросам правовой политики, по вопросам европейской интеграции и по иностранным делам (председатели, соответственно, - Сергей Мищенко, БЮТ; Борис Тарасюк, НУНС; Олег Билорус, БЮТ), а также пять профильных министерств - МИД, Минздрав, Минсемьямолодёжьспорт, Минфин и Минюст. 15 февраля 2011 года Верховная Рада проголосовала за ратификацию конвенции.
Для справки. По данным крупного исследования 2009 года об однополых партнёрствах в Украине, установлено, что в нашей стране насчитывается в настоящее время от 100 до 200 тыс. однополых семей, причём у 16 % опрошенных гомосексуалов по факту имеются дети, а две трети респондентов, не имеющих детей, хотели бы их иметь.
Напомним, что минувшим летом Минздрав заявил: «Мы подтверждаем, что [...] собственно сексуальная ориентация не должна восприниматься как расстройство, и считаем некорректным употребление терминов "неправильная ориентация" и "расстройство" в отношении гомосексуальности».

 

АНАЛІТИЧНА ЗАПИСКА


з питань усиновлення в Україні у контексті ратифікації Європейської конвенції про усиновлення дітей (переглянутої)

ДЛЯ СЛУЖБОВОГО КОРИСТУВАННЯ

15 лютого 2011 року Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про ратифікацію Європейської конвенції про усиновлення дітей (переглянутої)», згідно з якою Україна погодилась зі своєю можливістю надати права всиновлювачів одностатевим парам.

Європейська конвенція про усиновлення дітей (переглянута) була схвалена 7 травня 2008 року на 118-му засіданні Комітету Міністрів Ради Європи та відкрита для підписання 27 листопада 2008 року. Цей документ замінює Європейську конвенцію про усиновлення дітей у редакції 1967 року.

Станом на час ратифікації Конвенції Україною її підписали 14 держав-членів Ради Європи: Бельгія, Великобританія, Вірменія, Данія, Ісландія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Румунія, Сербія, Фінляндія, Чорногорія, а також Іспанія, яка вже ратифікувала цей документ.

Від імені України Конвенція підписана 28 квітня 2009 року тодішнім Міністром юстиції Миколою Оніщуком.

Пунктом 2 статті 7 Конвенції встановлено, що «держави можуть поширювати дію цієї Конвенції на одностатеві пари, які одружені або перебувають у зареєстрованому партнерстві. Вони також можуть поширювати дію цієї Конвенції на різностатеві й одностатеві пари, які разом проживають у постійних стосунках».

При підписанні конвенції Україна зробила щодо тексту Конвенції єдине застереження, яке стосується підпункту «а (ii)» пункту 1 статті 7. Це застереження має такий зміст: «Україна відповідно до пункту 1 статті 27 Конвенції залишає за собою право не дозволяти усиновлювати дитину двом особам різної статі, які перебувають у зареєстрованому партнерстві». При цьому в Україні взагалі не існує інституту зареєстрованого партнерства - ані для різностатевих, ані для одностатевих пар. Вочевидь, це застереження зроблено з огляду на небажання України передавати дітей на всиновлення тим сімейним парам (передусім - іноземним громадянам), які врегулювали свої стосунки за кордоном через правовий інститут реєстрованого цивільного партнерства, який діє у країнах Західної Європи (зокрема, в Австрії, Великій Британії, Данії, Німеччині, Словенії, Угорщині, Фінляндії, Франції, Чехії, Швейцарії).

Самою Конвенцією встановлено, що до пункту 2 статті 7, де йдеться про одностатеві пари, застереження взагалі не можливі (це випливає з пункту 1 статті 27, присвяченої застереженням).

Отже, підписуючи та ратифікуючи Конвенцію, Україна погодилась зі своєю можливістю «поширювати дію цієї Конвенції на одностатеві пари, які одружені або перебувають у зареєстрованому партнерстві, [... а також] на різностатеві й одностатеві пари, які разом проживають у постійних стосунках».

Проект Закону України «Про ратифікацію Європейської конвенції про усиновлення дітей (переглянутої)» (реєстр. № 0191) було внесено на розгляд парламенту Президентом Януковичем 28 жовтня 2010 року.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України підтримало ратифікацію згаданої Конвенції. Комітет Верховної Ради України з питань правової політики, за підписом Голови Комітету Сергія Міщенка зробив висновок про відповідність поданого законопроекту Конституції України. Комітет Верховної Ради України з питань європейської інтеграції (лист за підписом Голови Комітету Бориса Тарасюка) рекомендував Верховній Раді України ратифікувати запропоновану Конвенцію. Комітет у закордонних справах одноголосно рекомендував законопроект до прийняття Верховною Радою України в цілому. Проект закону про ратифікацію Конвенції погодили п'ять профільних міністерств - МЗС, МОЗ, Мінсім'ямолодьспорт, Мінфін, Мін'юст, - а також Генпрокуратура.

Відповідно до статті 24 Конвенції, вона набере чинності з першого дня місяця, що настане після закінчення тримісячного строку з дати, коли три держави, які підписали Конвенцію, ратифікують її.

Слід зазначити, що Конвенція визнає право всиновлювати дитину за «однією особою» (підпункт «b» пункту 1 статті 7). Аналогічна норма міститься в національному Сімейному кодексі, пункт 1 статті 211 якого визначає, що «усиновлювачем дитини може бути дієздатна особа віком не молодша двадцяти одного року».

Сімейний кодекс України прямо встановлює, що «усиновлювачами не можуть бути особи однієї статі», проте ця норма стосується лише тієї ситуації, коли всиновлювачами має намір виступити пара осіб. Сімейний кодекс не встановлює обмежень щодо індивідуального всиновлення дітей геями або лесбійками - згадка про гомосексуалів відсутня в закритому переліку осіб, «які не можуть бути усиновлювачами» (стаття 212 Сімейного кодексу). Жодних застережень із цього приводу не містить також наказ Міністерства охорони здоров'я України від 20 серпня 2008 року № 479 «Про затвердження переліку захворювань, за наявності яких особа не може бути усиновлювачем», чинний з 4 листопада 2008 року. Відсутність згадок про гомосексуальність у названому наказі є цілком логічною, адже за згідно з чинною в Україні Міжнародною класифікацією хвороб десятого перегляду «сексуальна орієнтація сама по собі не повинна розглядатись як відхилення»[1].

Таким чином, відсутні правові перешкоди для індивідуального всиновлення дитини громадянином-геєм або громадянкою-лесбійкою, і при цьому не має значення (не враховується) та обставина, чи перебуває всиновлювач(ка) гомосексуальної орієнтації у фактичному одностатевому партнерстві.

Оскільки Україна, ратифікувавши Конвенцію, визнала за собою можливість надати права усиновлювачів одностатевим парам, це може бути реалізовано в перспективі шляхом елементарної правової дії - вилучення із Сімейного кодексу України єдиної фрази (частини другої пункту 3 статті 211).

Питання всиновлення належать до сфери регулювання Сімейного кодексу України. Фактичні перешкоди, які можуть чинитися учасниками цивільно-правових відносин геям і лесбійкам у справі всиновленнями ними дітей, слід розглядати як порушення пункту 5 статті 7 Сімейного кодексу, яким заборонено дискримінацію у сфері сімейних відносин за будь-якими ознаками: «Учасник сімейних відносин [у тому числі всиновлювач, - юр. служба] не може мати привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, статі, політичних, релігійних та інших переконань, етнічного та соціального походження, матеріального стану, місця проживання, за мовними та іншими ознаками». Оскільки законодавець перерахував у зазначеній статті лише ті ознаки, які видалися йому пріоритетними на час ухвалення кодексу в 2002 році, сексуальну орієнтацію усиновлювача слід розглядати в категорії «інших ознак».

Ухвалений парламентом Закон України «Про ратифікацію Європейської конвенції про усиновлення дітей (переглянутої)» підписано Президентом України за повідомленням прес-служби глави держави від 4 березня 2011 року. Набрання чинності зазначеним Законом (увага! - не самою Конвенцією) відбудеться 21 березня 2011 року.

 

ЮРИДИЧНА СЛУЖБА
Гей-Форуму України

Лютий-березень 2011 р.



[1] Міжнародна статистична класифікація хвороб та споріднених проблем охорони здоров'я: Десятий перегляд / Всесвітня організація охорони здоров'я, Міністерство охорони здоров'я України, Український інститут громадського здоров'я. - Т. 1, ч. 1. - К., Здоров'я, 1998. - С. 403.



 
Вернуться      Вверх страницы

Поделиться:


 
 

 
   
 
 Распечатать
 
 



   
Апрель 2019 (13)
Март 2019 (1)
Декабрь 2018 (1)
Ноябрь 2018 (1)
Сентябрь 2018 (1)
Июль 2018 (2)

   
«    Май 2019    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

   


Крестный ход под звездой Богородицы (2008г.)



МЕЖДУНАРОДНЫЙ КРЕСТНЫЙ ХОД (2009г.)


Главная страница |